AMSTERDAM - Cadillac is na het faillissement van General Motors één van de overlevers. Het illustere luxemerk is bezig zichzelf opnieuw uit te vinden en daarbij passeert een stadsauto de revue.

Cadillac gooit de komende jaren het modellenpalet flink op de schop. De grote DTS en STS worden vervangen door één model.

De CTS zal in de toekomst groter groeien om een volwaardige concurrent in de klasse van de BMW 5-serie te worden. Bovendien komt er op die manier ruimte voor een model dat de 3-serie kan beconcurreren en de BLS moet doen vergeten.

Ook bestaan er plannen voor een kleine voorwielaangedreven stadsauto. Voor de verschillende GM-merken bestaan daarvan al ontwerpschetsen.

Niche-projecten

Het Amerikaanse Car and Driver weet te melden dat vooral de Cadillac-versie er ‘zeer spectaculair’ uitziet. Of de stadsauto er ook werkelijk komt, hangt er vanaf of het project winstgevend kan worden gemaakt.

Verder waagt Cadillac zich voorlopig niet aan niche-projecten als de XLR. Het publiek moet het voorlopig doen met de Converj, een Chevrolet Volt in Cadillac-uitmonstering. Dat moet voor de komende jaren de technologiedrager van het merk worden.