Mercedes is nu zelf ook naar buiten getreden met de informatie over de elektrisch aangedreven versie van de nieuwe supersportwagen SLS AMG. Vier elektromotoren helpen die auto aan 533 pk en 880 Nm.

De elektromotoren zijn bij de wielen geplaatst, en dat biedt efficiëntievoordelen. Het scheelt aandrijfassen en differentiëlen en biedt nog extra mogelijkheden: voor elk wiel is namelijk de hoeveelheid aandrijf- dan wel remkracht te regelen. Door de elektronica een klein beetje met de elektromotoren te laten spelen, kunnen zowel de vertraging tussen de stuurbeweging en de richtingsverandering als ook ’t naslingeren tot een absoluut ­minimum beperkt worden. Hierdoor is de elektrische SLS AMG straks  in het voordeel ten opzichte van de achterwielaangedreven ´normale´ SLS AMG met 571 pk V8.

De SLS AMG beschikt over lithium-ionaccu´s met een vrij beperkte inhoud. Het elektrische krachtpakket helpt de SLS aan een acceleratie van 0 naar 100 binnen vier seconden.

Mercedes AMG is al in een vroeg stadium van het project SLS AMG begonnen met de ontwikkeling van de elektrische versie. De aluminium sportwagen met vleugeldeuren is een eerbetoon aan de 300 SL Gullwing uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.