AMSTERDAM - In augustus start Audi in Brussel met de bouw van de A1. In de zomer van 2010 zullen de eerste modellen op de openbare weg worden gezet.

In september start de voorserie-productie van de Audi A1. Die moet gaan vissen in de vijver van de Mini van BMW maar ook de Alfa Mito en de Citroën DS3 heeft hij op de korrel. Inmiddels hebben we van de kleinste Audi al twee keer een concept car gezien.

“In het begin van de zomer van 2010 zullen de eerste auto’s op de openbare weg te zien zijn”,  vertelt Alfons Dintner, de directeur van Audi Brussel in de Belgische krant Le Soir. Op 9 augustus sluit Brussel vijf weken om de vestiging om te bouwen voor de A1-productie.

Op het moment worden in Brussel per dag 280 tot 290 VW Polo’s gemaakt en 130 Audi A3 Sportbacks. Op 12 oktober stopt de productie van de Polo om ruimte te maken voor de A1. De productie van de A3 Sportback wordt dan opgevoerd.

Werknemers

Voor de productie van het nieuwe model worden in Brussel enige honderden nieuwe werknemers gezocht. Een deel daarvan komt uit Duitse Audi-fabrieken.

De motoren van de A1 worden geleverd door de fabriek in het Hongaarse Györ. Brussel is de enige plek waar de kleinste Audi wordt gebouwd. Als de A1-productie vol op stoom ligt, worden 80.000 exemplaren per jaar gebouwd.  De auto komt er als drie- en vijfdeurs en bovendien zit er een snelle S1 in het vat.