AMSTERDAM - De nieuwe Audi S4 heeft minder pk’s dan z’n voorganger en dat zit de tuners niet lekker. MTM is een van de eerste die de vooralsnog snelste A4 onder handen neemt.

MTM heeft eens goed naar de 3,0-liter compressormotor gekeken. Dankzij de geavanceerde M-Cantronic ECU levert het blok nu een vermogen van 430 pk. Dat is 97 stuks meer dan de standaard-Audi S4 te bieden heeft.

Het maximumkoppel bedraagt 530 Nm. De krachtinjectie stelt MTM’s S4 in staat tot imposante prestaties. De sprint van 0 tot 100 kilometer per uur kost nu 4,7 seconden en indien gewenst haalt de tuner de snelheidsbegrenzer weg.

Uitlaatpijpen

Het oog wil ook wat, dus MTM biedt Bimoto-wielen aan met een diameter van naar keuze 19 of 21 inch. Ook een speciaal uitlaatsysteem met twee of vier ovale uitlaatpijpen behoort ook tot de mogelijkheden. Tenslotte vermeldt de MTM-catalogus ook een krachtiger remsysteem en een verlagingset.

De zelfde 3,0-liter V6 ligt (met minder vermogen) ook in de Audi A6 3.0T, dus het is logisch dat het M-Cantronic systeem ook daar wonderen kan verrichten. En inderdaad: indien gewenst perst MTM 360 pk uit het blok in de A6, 70 stuks meer dan in het seriemodel.