AMSTERDAM - BMW bevestigt dat er ook van de nieuwe 7-serie geen M-variant komt. De 1-serie is wellicht wél een belangrijke uitbreiding.

De M-divisie van BMW staat aan de vooravond van een belangrijke uitbreiding. In het najaar gaat de verkoop van de X5M en X6M van start. Die worden gebouwd in het Amerikaanse Spartanburg, net als de ‘civiele’ versie van de X5 en X6.

Amerika is een belangrijke markt voor de sportafdeling van BMW. In 2008 werden daar 9.738 M’s verkocht. De totale productie bedroeg 24.186 stuks. In de eerste helft van 2009 staat de teller in de VS op 2.982 exemplaren.

Alternatief

In een interview met het vakblad Automotive News bevestigt Kay Segler, de nieuwe baas van de M-divisie dat een M7 er zeker niet komt. “De 760i is een prachtig alternatief. Het aandeel van een M7 zou te klein zijn om de investering van de ontwikkeling terug te verdienen.”

Een M-versie van de 1-serie ziet hij wel zitten. Die zullen we voorlopig voor het gemak maar even M1 zullen noemen, al is die titel natuurlijk al bezet.

Uitbreiding

“Een instap-M is een interessante uitbreiding maar we weten nog niet of dat economisch haalbaar is. Geef me een jaar om dat uit te zoeken.”

Wellicht staat de nieuwe generatie 1-serie, die in 2011 verschijnt, op de nominatie voor een M-behandeling. Volgens de Duitse media komt BMW's M-divisie met een speciale Sportsport-versie van de 1. Tot slot weet Segler te melden dat een X1 zeker niet in aanmerking komt voor zo’n ombouw.