Als de geruchten kloppen toont Bugatti in september een volledig nieuw model op de IAA in Frankfurt. Dit is een eerste blik in het tijdperk na de Veyron.

Dat Bugatti na de Veyron met een nieuw model komt, is al langer bekend. Over wat voor auto dat wordt, zijn de meningen nog erg verdeeld. Dit is in elk geval een detailfoto van dat nieuwe model. Hij wordt getoond op de uitnodiging van de onthulling van dat nieuwe model.

Sinds de komst van de Veyron wordt al gespeculeerd over wat er na dat model zou komen. Van alles is al genoemd. De afgelopen tijd zijn de geruchten over een limousine het meest hardnekkig. En dat zou een logische stap zijn voor het merk uit de VW-stal. Zustermerk Bentley toont namelijk in augustus op het concours d’elegance in Pebble Beach de opvolger van de Arnage, die duidelijk hoger in de markt wordt geplaatst en gaat concurreren met de Rolls-Royce Phantom. Bugatti kan voortborduren op dat model en met zijn eigen vierdeurs komen. Natuurlijk sterker, sneller en prestigieuzer dan de Bentley.

Natuurlijk wordt de Bugatti niet zomaar een omgebadgede Bentley; hij krijgt een geheel eigen carrosserie. Wellicht wordt dat een doorontwikkeling van de wondermooie EB218 concept car uit 1999 die van de hand van Giugiaro is. Over de motorisering van de nieuwe Bugatti hoeven we niet lang na te denken: dat wordt natuurlijk weer de W16 met vier turbo’s. Weten we meteen waar de geruchten vandaan komen over een Bentley met die motor.