De vaste bezoekers zagen ´m de afgelopen weken al voorbij komen met opvallend weinig camouflage, Peugeot heeft nu het eerste beeld vrijgegeven van de productieversie van de 308 RCZ. En die heet Peugeot RCZ. In september staat hij op de IAA in Frankfurt, in het voorjaar van 2010 gaat de 2+2 coupé in de verkoop.

De Peugeot 308 RCZ conceptcar stond twee jaar geleden op de beurs in de Duitse stad. Omdat de reacties overweldigend waren, besloot Peugeot de compacte coupé op basis van de 308 in productie te nemen. Alleen zal de aanduiding 308 weggelaten worden. Duidelijk dat Peugeot op de Audi TT mikt, maar een model als de Volkswagen Scirocco kun je ook als concurrent zien van de RCZ.

Dat het niet lang zou duren eer Peugeot met de eerste foto’s kwam was wel duidelijk. Twee weken geleden schoot een AutoWeek-lezer nog fraaie beelden van een exemplaar in het wild.

Het studiemodel beschikte over een 1.6 turbo met 218 pk. Dat wordt waarschijnlijk de topversie van de Peugeot RCZ, en de motor kennen we uiteraard al. Zo drijft hij de 308 Féline aan, al levert het blok dan 175 pk. Er bestaat ook nog een versie met 150 pk. De krachtigste twee worden ook aangeboden in de Mini Cooper S, want BMW heeft dit blok samen met PSA ontwikkeld. Over de motorisering heeft Peugeot nog geen uitspraken gedaan. Peugeot kennende komt er ook een dieselversie. Deze foto’s moeten alvast wat kooplust aanwakkeren, de technische details komen later vrij. Dat er op de beelden een kerel bij de auto staat heeft wellicht te maken met Peugeots doelgroep. Zouden dat vrouwen zijn? De Peugeot RCZ laat zich op de IAA in Frankfurt bewonderen, en dan komen we het vast te weten.