AMSTERDAM - Wat doe je als autofabrikant als je model niet loopt? Oprah Winfrey inschakelen natuurlijk! Pontiac had eerder veel succes met een ‘giveaway’ van 276 G6-modellen en Volkswagen wil nu hetzelfde kunstje flikken met de Routan.

Dat meldt Wards Automotive. De Routan, zult u zeggen, wat was dat ook alweer voor auto?

Dat is precies het probleem waar Volkswagen mee kampt en een prominent optreden in de show van Oprah is voldoende om de auto op de radar van miljoenen huishoudens te krijgen.

Om uw geheugen op te frissen: de Routan is een zustermodel van de Chrysler Grand Voyager.

De auto is voor de Amerikaanse markt bedoeld en is alleen leverbaar met twee V6 benzinemotoren. De 3,8-liter V6 heeft een vermogen van 197 pk, de 4,0-liter V6 heeft een stevige 251 pk.

Derde shift

Volkswagen wilde met de Routan vijf procent van het segment in handen krijgen (ofwel 45.000 auto’s per jaar), maar dat is niet gelukt. De teller bleef vorig jaar steken op 29.000 stuks en in de eerste helft van 2009 vonden 11.677 exemplaren hun weg naar een eigenaar.

Desondanks maakte Chrysler bekend dat het de beslissing heeft teruggedraaid om de derde shift in de Canadese Voyager/Routan-fabriek te schrappen. De vraag naar MPV’s stijgt volgens Chrysler in de tweede helft van 2009 dusdanig dat het schrappen van de shift niet meer nodig is.