AMSTERDAM - De Infiniti EX37 krijgt binnenkort een tweelingbroertje: de Nissan Skyline Crossover. Nissan heeft de auto eerder vandaag onthuld.

De technische details van de Skyline Crossover zullen de Infiniti-liefhebbers bekend voorkomen. De Nissan profiteert van dezelfde 3,7-liter V6, die gekoppeld is aan een zeventraps automaat.

In de Skyline Crossover heeft het blok echter een vermogen van 330 pk, wat 10 pk meer is dan z’n Infiniti-broer kan bieden.

Tot de standaarduitrusting behoren xenon verlichting, Adaptive Front Lighting System, een Bose audio-installatie en echt hout.

Japanse markt

De batterij veiligheidssystemen bestaat uit een Around View Monitor, Lane Departure Warning & Prevention, Intelligent Cruise Control en Safety Drive Guide en Forward Collision Warning.

De Nissan Skyline Crossover is alleen bedoeld voor de Japanse markt; Europa en de Verenigde Staten worden bediend met de Infiniti EX. Voor wie het weten wil: de Japanse prijzen van de Skyline Crossover lopen uiteen van 4.200.000 tot 4.998.000 yen.