AMSTERDAM - De Kia Cee’d loopt sinds 2007 mee. De hoogste tijd voor een eerste facelift dus en nu is het dan zo ver. Hier is het eerste beeld.

Designer Peter Schreyer, die in het verleden verantwoordelijk was voor het design van onder meer de Audi TT, heeft de Cee’d het nieuwe Kia-familiefront meegegeven.

Bij het summiere persbericht zat alleen een foto van de voorkant, dus een afbeelding van de achterzijde houdt u van ons tegoed.

Ook qua techniek weten we officieel nog niets, maar we verwachten bijvoorbeeld qua motoriseringen weinig nieuws ten opzichte van de huidige versie.

Dat duidt erop dat er 1,4-, 1,6- en 2,0-liter benzinemotoren in de auto komen te liggen. Voor de liefhebbers van zelfontbranders zijn er de 1,6- en 2,0-liter turbodieselmotoren.

Frankfurt

Het ISG start-/stopsysteem vindt ook weer z’n weg naar de Cee’d. Kia gaat deze techniek verder uitbreiden naar de 1.6 benzine en diesel, later ook naar de andere motorversies.

Kia laat de vernieuwde Cee’d voor het eerst aan het grote publiek zien op de IAA in Frankfurt. De facelift geldt voor alle modellen, dus voor de Pro-Cee’d, de vijfdeurs en de Cee’d Sporty Wagon.