De grote SUV’s hebben de wind niet bepaald in de zeilen, maar dat weerhoudt de Duitse fabrikanten er niet van om nieuwe modellen in dit segment te ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld Mercedes-Benz, dat werkt aan een nieuwe generatie ML.

We zien op de foto’s dat de ML ongeveer de zelfde buitenmaten behoudt als de huidige generatie. Een zuinigheidswonder gaat de SUV dus weer niet worden. Wel komt er een hybride variant met lithium-ion accu’s, waardoor het verbruik toch nog enigszins beperkt blijft.

Mercedes-Benz kennende, zullen de liefhebbers van pk’s weer op hun wenken bediend worden. Voor minder dan zes cilinders doet de nieuwe ML het nog steeds niet en ook zit er waarschijnlijk weer een potente AMG-versie in de pijplijn. Deze kan de X5 M en de dan eveneens nieuwe Cayenne Turbo mooi van repliek dienen.

Het Duitse merk heeft nog geen officiële mededelingen gedaan over de ML-opvolger, maar reken op een onthulling aan het begin van 2011. In de loop van dat jaar komt de SUV naar de Nederlandse showrooms.