Mercedes AMG wil van de SLS AMG ook een geheel elektrisch aangedreven variant introduceren. Het gaat om een kleine serie van de toch al niet massaal geproduceerde sportwagen met vleugeldeuren. Dat heeft AMG-baas Mornhinweg in de Duitse pers gezegd.

In eerste instantie draait alles om de 571 pk sterke 6.2 V8 die via een bij de achteras geplaatste transmissie met dubbele koppeling de achterwielen aandrijft. Bij de SLS eDrive zorgen drie lithium ionaccu’s op de plek van de brandstoftank en vier bij de wielen gemonteerde elektromotoren voor de aandrijving. Daardoor is er sprake van vierwielaandrijving.

Die wekken in totaal 533 pk op, en produceren een gigantisch koppel van 880 Nm. Dat komt zoals bij elektrische auto’s gebruikelijk al direct vrij.

Met deze emissievrije aandrijving sprint de SLS AMG eDrive binnen vier seconden van 0 naar 100 en de topsnelheid ligt hoger dan 200 km/h. De actieradius met volle accu’s bedraagt 150 tot 180 kilometer.

Binnenkort toont Mercedes AMG een SLS eDrive, overigens heeft het merk de SLS nog nooit ongecamoufleerd getoond, wel mochten we al kennismaken met een afgeplakt exemplaar. Ons zusterblad AutoBild heeft in de uitgave van vandaag nieuwe foto´s.