In het eerste kwartaal van 2010 presenteert Seat een dieselvariant van de Ibiza FR. Net als bij de vorige generatie wil Seat ook dieselrijders een sportieve auto kunnen aanbieden. Van de Cupra komt alleen een benzineversie.

De Ibiza FR diesel zal de beschikking krijgen over een van de nieuwe commonraildiesels van de Volkswagen groep. Welke motor dit wordt wil men bij Seat nog niet kwijt, wel krijgen we te horen dat de auto meer dan 130 pk krijgt. De 2.0 TDI ligt dan voor de hand, of men moet de 1.6 TDI erg oppeppen. De auto wordt enkel verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak. Opvallend, aangezien de benzineversies van de FR en Cupra juist weer enkel verkrijgbaar zijn met DSG-automaat. Iets wat geen tijdelijke stunt is, dit blijft het geval, zo verzekert een een medewerker van de Spaanse fabrikant ons. Liefhebbers van handgeschakelde hothatches zullen dus moeten gaan dieselen of bij een ander merk moeten gaan kijken.

Van de vorige Ibiza Cupra bestond een dieselversie met 1.9 TDI 160 pk, de FR had een 130 pk sterke variant van die motor.