AMSTERDAM - De opvolger van de Ferrari F430, de F450 was al gespot met een licht verbouwd F430-koetswerk, maar dit is de echte! Er zit nog veel camouflagemateriaal op, maar deze beelden geven een behoorlijke hint naar het definitieve uiterlijk.

In het najaar laat Ferrari de F450 als studiemodel zien. Gisteren is de auto voor het eerst met beplakking de openbare wegen rond Maranello opgestuurd, nadat hij eerder als mule te bewonderen was.

Een korte neus en een brede lage achterkant zijn gebruikelijke zaken voor een sportwagen als deze. Opvallend zijn de drie uitlaateindstukken in de achterkant. Verder kunnen we ervan uitgaan dat de Ferrari F450 twee enkele ronde achterlichten krijgt.

Een nieuwe 4,5-liter V8 zorgt voor de aandrijving en die krijgt naar alle waarschijnlijkheid directe inspuiting. Dat ziet Ferrari samen met gewichtsbesparing als een van de middelen om het verbruik, en dus de CO2-uitstoot, de komende jaren flink terug te brengen.

Eerder was er al een spionagefilmpje te zien van de F450-mule, en de auto die daarin wegreed klonk alsof hij voorzien was van een transmissie met dubbele koppeling. Die debuteerde bij Ferrari op de California, en deze snel schakelende versnellingsbak draagt eveneens bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Bizar eigenlijk, dat we het tegenwoordig bij Ferrari´s over dat soort zaken hebben! Over het vermogen zijn nog geen officiële uitspraken gedaan maar reken op rond de 500 pk.

Ferrari onthult waarschijnlijk op de LA Auto Show in december een concept-car met hybridetechnologie en het KERS-systeem, bekend uit de Formule 1. Het definitieve ontwerp wordt momenteel nog bijgepunt en zodoende verschijnt de F450 pas in 2010 in de showrooms.