Er waren hooggespannen verwachtingen voor de Chevrolet Cruze. Het nieuws dat de compacte 1,4-liter turbomotor uiteindelijk toch niet beschikbaar zou worden voor de Cruze was dan ook een domper. Maar misschien krijgt het model toch nog een kans.

Sander Winkelman kwam in Zwitserland namelijk deze auto tegen. Wat we hier op de foto hebben staan is geen Chevrolet Cruze. Hoewel hij er hetzelfde uitziet, staat hier een Buick. Het lijkt er dus op dat er op basis van de Cruze nog een zustermodel wordt gebouwd. Binnen de GM-familie staat Buick wat hoger ingeschaald dan Chevrolet dus dit zou zomaar een premium-Cruze kunnen worden. In dat geval vindt de compacte turbotechniek wellicht toch nog zijn weg naar de auto die u hier op de foto ziet.

Op dit moment is er nog geen informatie beschikbaar over dit model. Hoewel het natuurlijk speculatie blijft, is het niet vreemd dat Buick een model op basis van de Cruze ontwikkelt. Buick is één van de overblijvende merken van General Motors, en is in China uitermate succesvol, in tegenstelliing tot Chevrolet. Buick lijkt daarom een goede kandidaat om de Cruze in aangepaste vorm op de Chinese markt te brengen.