Een auto die de afgelopen weken veel reden tot speculatie heeft gegeven is de nieuwe Jaguar XJ. Na teasers te hebben gezien en mondjesmaat informatie te hebben gekregen is het dan morgenavond zover, dan wordt de XJ officieel gepresenteerd.

Morgenavond om kwart over negen Nederlandse tijd krijgen we dan eindelijk de nieuwe Jaguar XJ te zien, en u kunt er live getuige van zijn! De onthulling wordt namelijk live via internet uitgezonden en via deze site kunt u de presentatie volgen. De presentatie vindt plaats in Londen in de Saatchi Gallery. Deze gallery wordt beschouwd als de bakermat van de moderne Engelse kunst, dus ze zetten in ieder geval hoog in bij Jaguar.

De nieuwe XJ moet een nieuw tijdperk voor het Britse merk inluiden. De vorige XJ is namelijk de laatste klassieke Jaguar. Met modellen als de nieuwe XK en XF liet Jaguar eerder al zien een nieuwe richting in te willen, maar nu moet dus ook het vlaggenschip definitief de 21e eeuw gaan betreden. Er rust in ieder geval een zware last op de schouders van de nieuwe limousine, want de eerste XJ zorgde ruim veertig jaar geleden voor een behoorlijke revolutie in het Jaguar-gamma. Sindsdien is de XJ altijd een constante factor geweest binnen de line-up van Jaguar