AMSTERDAM - Er breken spannende tijden aan voor Bentley-liefhebbers. Het oer-Britse merk liet vandaag weten dat de opvolger van de Arnage in augustus wordt onthuld. Ook de naam van de nieuwe aristocraat wordt dan bekend gemaakt.

Tot nu toe moesten we het doen met weinig concrete informatie en wat teaser-shots. Op 16 augustus, wanneer het Concours D’Elegance in het Amerikaanse Pebble Beach plaatsvindt, zal het geheel nieuwe model echter in volle glorie te bewonderen zijn.

Ook zal de naam van de auto op die dag bekend worden gemaakt, waarna het model in 2010 op de wegen verschijnt.

Bijzonder

Het is niet geheel toevallig dat de auto nu wordt gepresenteerd. Een nieuw model is vrij bijzonder bij Bentley, en het verschijnen van de nieuweling valt samen met het 90-jarig jubileum van het merk.

Volgens Bentley zal het nieuwe model alle waarden waar het merk voor staat in zich hebben. Dat betekent dat het een comfortabele maar sportieve Grand Tourer moet worden, die hoge prestaties koppelt aan veel luxe.

Eisen

Over de motorisering is nog veel onduidelijkheid, hoewel de 6.75 V8 naar alle waarschijnlijkheid beschikbaar komt. Deze zal dan wel flink aangepast worden om aan de emissie-eisen te kunnen voldoen.