Nu de eerste beelden van de vijfdeurs Astra bekend zijn, is het wachten op de driedeurs versie. Bij de huidige generatie is het verschil tussen de drie- en vijfdeurs namelijk aanzienlijk en de eerste schets van de nieuwe driedeurs is veelbelovend. Volgens Malcolm Ward, de hoofddesigner, staat ons wat te wachten.

De hoofddesigner verklaarde tegenover het Britse Autocar dat de nieuwe Astra driedeurs niet veel van de schets af zal wijken. Net zoals bij de huidige generatie zal de driedeurs dus een stuk dynamischer zijn dan z’n vijfdeurs broertje, die we inmiddels van binnen en van buiten kennen. Ook een OPC-versie zit weer in de pijplijn voor de sportiever ogende koets.

Tijdens de ontwikkeling is er goed gekeken naar de aerodynamica. De koets is ontworpen om de lucht zo efficiënt mogelijk langs de koets te leiden. Volgens een woordvoerder is de nieuwe driedeurs Astra “een stuk aerodynamischer” dan de auto die hij aflost.

Voorbeelden van de verbeterde luchtgeleiding zijn een voorbumper die de lucht naar de zijkant van de auto stuurt en sleuven aan de achterzijde die de drag aan de achterkant verminderen.

De driedeurs Astra komt volgens Opel in 2011 op de markt. De auto richt zijn pijlen dan vooral op de Volkswagen Scirocco.