BMW heeft de prijzen van de 5-serie GT bekend gemaakt. De Gran Turismo wordt leverbaar vanaf 69.950 euro. Op 24 oktober staat de nieuwe carrosserievariant op basis van de volgende generatie 5-serie bij de dealers.

Voor 69.950 euro krijgt u van BMW een 535i Gran Turismo mee naar huis. Alle GT’s zijn standaard uitgerust als Executive. Dat betekent dat zaken als 18 inch lichtmetaal, parkeersensoren achter en iDrive standaard aanwezig zijn. Ook een nieuwe achttraps automaat is standaard op elke GT, evenals luchtvering van de achteras. De 535i Gran Turismo levert 306 pk en is goed voor een energielabel B. Ook de diesel, de 530d Gran Turismo is voorzien van een groen energielabel B. Deze levert 245 pk en stoot 173 gram CO2 per kilometer uit.

De 550i Gran Turismo is er vanaf 102.500 euro. Bovenop de standaarduitrusting van de zescilinders krijgt u onder andere lederen bekleding, elektrische stoelverstelling met geheugenfunctie en automatische airconditioning met vier zones standaard mee. De biturbo V8 levert 408 pk en heeft energielabel E.

Op de optielijst vinden we zaken die we al kennen van de 7-serie. Denk daarbij aan zaken als Lane Change Warning en Lane Departure Warning. Nieuw is het Top View systeem, dat door middel van camera’s een 360 graden vogelperspectief op het iDrive scherm kan laten zien. Dat is, gezien de forse afmetingen, een handige voorziening.