AMSTERDAM - Uit een uitgelekte pagina van een persbericht blijkt dat er een M-pakket beschikbaar komt voor de BMW X6. Op zich is dát nog niet zo heel vernieuwend, aangezien er voor de meeste BMW’s M-pakketten bestaan.

Wel nieuw is dat dit pakket naast optische tuning ook een vermogensstijging biedt.

Het M-pakket bevat volgens de uitgelekte informatie een vermogensstijging voor zowel de xDrive35i en de xDrive50i. In het geval van de zescilinder stijgt het vermogen met 20 pk naar een piekvermogen van 326 pk. De V8 uitvoering krijgt er na de M behandeling 40 pk bij en komt daarmee op een totaal van 448 pk.

Om al dat motorische geweld een beetje kracht bij te zetten is de buitenkant ook aangepakt. De details zijn nog niet bekend, maar volgens het persbericht is het exterieur voorzien van contrasterende kleuren.

Sportstoelen

De beschikbare lakkleuren, wit en zilver, contrasteren met onder andere 20-inch wielen en spiegelkappen die in zwart zijn uitgevoerd. Het interieur is voorzien van sportstoelen bekleed met leer en alcantara en er zijn diverse metaalkleurige accenten.

Het persbericht meldt verder dat zowel de X5 als de X6 in de herfst een nieuwe versie van iDrive krijgen. Deze is voorzien van sneltoetsen voor simpeler bediening en het scherm krijgt een hogere resolutie.