AMSTERDAM - Skoda is al zes jaar sponsor van de Tour de France, dus het merk zou wel gek zijn als het de Tour van dit jaar ongemerkt voorbij zou laten gaan. Vandaar dat het merk drie nieuwe Tour-modellen introduceert. Daarnaast is de Fabia Combi Tour nu goedkoper.

De vier Tour-modellen zijn gebaseerd op de Ambition-versies van de Roomster en Fabia. In het geval van de Fabia bestaat de meeruitrusting uit automatische climate control, elektrische raambediening achter, extra donker getinte ruiten achter en een Mio Moov navigatiesysteem.

De Skoda Fabia Tour is er vanaf 12.780 euro. Voor dat geld krijgt u een exemplaar met de bekende 1,2-liter benzinemotor. De 1.4 Tour kost 14.070 euro en de 1.6 Tour is er voor 15.180 euro.

Dieselen kan met de 1.9 TDI, die 19.670 euro kost. De Fabia Combi was er al als Tour en die versies zijn nu 1.000 euro goedkoper. Instappen kan zodoende vanaf 14.170 euro.

De Roomster Tour biedt als meeruitrusting een radio/cd-speler met acht luidsprekers en stuurbediening, een met leder bekleed stuurwiel en versnellingspookknop. De dakrailing is in het zwart uitgevoerd.

Wie nog meer voordeel wil, kan terecht bij de Roomster Tour Pro. Die krijgt naast de Tour-uitrusting nog Parking Distance Control achter, cruise control, climatronic, elektrisch bedienbare en donker getinte ramen achter en 15-inch lichtmetalen wielen mee. Het voordeel loopt (inclusief slooppremie) op tot 3.350 euro voor deze Roomster Tour Pro.