AMSTERDAM - We weten dat de Peugeot 407 Coupé niet meer leverbaar is in Nederland, maar dit nieuws wilde we u toch niet onthouden. De Coupé is nu namelijk de krachtigste auto die Peugeot ooit in serieproductie bouwde.

Vorig jaar berichtten we over het besluit om te stoppen met het voeren van de 407 Coupé in Nederland. Naar nu blijkt is dat toch wel jammer, want de auto krijgt de beschikking over de 3,0-liter V6 diesel die ook dienst doet in de Jaguar XF.

Deze motor schopt het in de Coupé tot 241 pk en daarmee is het meteen de krachtigste Peugeot ooit. Ook het koppel van 450 Nm is indrukwekkend, evenals het feit dat dit van 1.600 tot 3.600 toeren per minuut beschikbaar is.

De motor, die de 2,7-liter V6 opvolgt, blijft gekoppeld aan een zesptraps-automaat. Het sprintje naar de 100 doet de Coupé in 7,7 seconden, dus de prestaties gaan er flink op vooruit.

Maar ook aan het milieu is gedacht, want het gemiddelde verbruik daalt met 15% naar gemiddeld 7,2 liter per 100 kilometer. De uitstoot werd verlaagd naar 189 gram per kilometer en dankzij een roetfilter voldoet de motor aan de Euro 5-norm.