Techart is geen onbekende als het gaat om het verbouwen van Porsche’s. Zo’n beetje elk model van de Duitse sportwagenfabrikant kan door de tuner voorzien worden van een alternatief uiterlijk of innerlijk. Het is dus niet echt verbazingwekkend dat ook de Cayenne Diesel nu ten prooi valt aan de tuner.

Voor de Porsche Cayenne Diesel levert Techart een reeks modificaties voor motorblok, interieur en exterieur. Om maar met dat laatste te beginnen, ze zijn in ieder geval grondig te werk gegaan. De Aerokit 1 voorziet de Cayenne van onder meer een nieuwe voorspoiler, een dakspoiler en diverse koelsleuven. Volgens Techart zijn de aanpassingen niet alleen optisch maar dragen ze ook daadwerkelijk bij aan koeling en aërodynamica. 21 inch lichtmetaal hoort bij de Aerokit 1, maar 22 inch is eventueel ook een optie.

Ook binnenin levert Techart verscheidene opties zoals aluminium sportpedalen en leren vloermatten. Zit er luchtvering op de Cayenne, dan kan deze eveneens door Techart worden aangepast. De bestuurder kan dan zelf de wagenhoogte regelen en bij stilstand zakt de Cayenne automatisch om het instappen makkelijker te maken.

Motorisch ging Techart flink los op het dieselblok. De 3,0-liter V6 diesel werd voor de gelegenheid van 240 pk gekieteld naar 290 pk. Het koppel steeg met 80 Nm naar 630 Nm. Hierdoor wordt een flinke hap genomen uit de acceleratietijd van 0 naar 100. De standaard Cayenne Diesel doet er 8,3 seconden over, met de Techart tuning daalt dit naar 7,7 seconden. De CO2-uitstoot blijft volgens de tuner gelijk aan de standaard Cayenne Diesel, die 244 g/km uitstoot.