Interesse in een Volvo XC60, maar vindt u het design niet sportief genoeg? Dan biedt Volvo nu een oplossing in de vorm van de R-Design accessoirelijn.

Uiterlijk onderscheidt de auto zich door andere buitenspiegelkappen en ook de vijfspaaks ‘Cratus’ lichtmetalen wielen zijn uniek voor de R-Design versie. Ze hebben standaard een diameter van 18 inch. Maar wie de dealer vriendelijk aankijkt, kan ook exemplaren met een diameter van 20 inch meekrijgen. Het uitlaatsysteem heeft verchroomde eindpijpen. Speciaal voor de kopers van het pakket is er een nieuwe kleur beschikbaar, het Passion Red van de foto’s. Aan de onderkant van de carrosserie heeft de XC60 R-Design chroomkleurige afdekplaten.

Binnenin brengt het R-Design pakket tal van wijzigingen. Zo zijn er sportstoelen en lederen bekleding met een R-Design logo in de stoelleuning. Ook het stuurwiel en de versnellingspookknop zijn met leer bekleed. Aluminium pedalen en speciale vloermatten maken het geheel af.

Het R-Design pakket bestaat niet alleen uit uiterlijkheden. Volvo heeft het onderstel harder afgestemd en de besturing aangescherpt. De XC60 R-Design is niet verlaagd, want dat zou de terreincapaciteiten in gevaar brengen. De meerprijs van het pakket is nog niet bekend.