Het is tijd voor een feestje bij NedCar. Ondanks het moeilijke economische klimaat en de onzekerheid rondom de autofabriek hebben ze deze week toch een mijlpaal bereikt. Vorige week werd namelijk de 1.000.000ste Mitsubishi gebouwd in Born.

De 1.000.000ste Mitsubishi die bij NedCar in Born van de band rolde was een Colt ClearTec. Deze werd gisteren overhandigd aan de burgemeester van Sittard-Geleen waar Born onder valt. De Colt en, sinds vorig jaar, de Outlander worden er geproduceerd. Daarmee kwam er een einde aan een zeer onzekere periode waarin sluiting geen ondenkbare optie was.

De mijlpaal van 1 miljoen Mitsubishi’s werd bijna een jaar na het 40-jarig jubileum van Nederlands enige autofabriek bereikt. In 1968 werd de fabriek door koningin Juliana geopend als nieuwe productiefaciliteit voor Daf, die deze had laten bouwen om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. In de 40 jaar die volgden werden er naast Daf’s ook Volvo’s en Smarts gebouwd in Born. Sinds 1995 bouwt NedCar auto’s voor Mitsubishi, toen begon de productie van de Carisma. Ook de Space Star kwam uit Limburg. Tijdens de 40 jaar die de fabriek actief is geweest zijn er al zo’n 4,5 miljoen verschillende auto’s van de band gerold.