De appel valt niet ver van de boom: Tesla is in overleg met Rogier Kroymans, zoon van de bekende Frits, om hem te benoemen tot salesmanager van Tesla voor de Benelux. Later zal dan een dealerschap volgen.

Senior Vice-president van Tesla Motors, Michael van der Sande, bevestigt tegenover AutoWeek dat hij in gesprek is met Rogier. “Ik heb goede hoop dat we zeer snel tot een akkoord komen. In eerste instantie gaat het dan om een benoeming tot Salesmanager voor de hele Benelux, tegen het einde van dit jaar willen we hier ook een dealervestiging openen.” Van der Sande benadrukt dat er geen enkele band is met Kroymans Corporation. “ De familieband is eigenlijk toeval, wij werken alleen met volledig onafhankelijke dealers.”

Tesla opende onlangs zijn eerste Europese dealer in Londen, op zeer korte termijn komen daar winkels in Monaco en Munchen bij.

Rogier Kroymans heeft lange tijd in de Amerikaanse autobranche gewerkt. In april 2007 ging hij vervolgens voor zijn vaders bedrijf aan de slag, hij krijg toen de leiding over een dealergroep van Kroymans in Nijmegen.