Liep kortgeleden nog de laatste door Karmann geproduceerde auto van de band, in de nabije toekomst zullen bij de voormalige cabriospecialist elektrische auto´s geproduceerd worden.

De eerste opdracht heeft Karmann E-Mobil GmbH, zoals het nieuwe dochterbedrijf van Karmann heet, al binnen.

Volkswagen heeft volgens de Neuen Osnabrücker Zeitung Karmann een opdracht gegeven waarmee een bedrag gemoeid is dat in de tientallen miljoenen loopt.

Het gaat om een ontwikkelingsproject voor elektrische voertuigen. Er wordt niet specifiek ingegaan op welke auto´s met elektrische aandrijflijn, maar het is wel bekend dat Volkswagen aan een Up, een stadsauto met dergelijke techniek werkt.

Extra banen

Goed nieuws voor Karmann, want met het geld kan het bedrijf uit Osnabrück Karmann E-Mobil oprichten, en daarmee 1.600 mensen tewerkstellen.

Alle activiteiten van Karmann op het gebied van elektrische aandrijflijnen voor auto´s en bedrijfsvoertuigen worden in de nieuwe onderneming ondergebracht. Over 7 jaar moeten er 100.000 elektrische voertuigen per jaar van de band kunnen lopen.

Karmann wil zich gaan specialiseren in elektrische aandrijflijnen. Niet alleen voor de productie maar ook voor de ontwikkeling van elektrische auto´s