AMSTERDAM - Je kunt de Mercedes C 63 AMG er moeilijk van betichten dat-ie te weinig vermogen tot z’n beschikking heeft. Toch willen de ingenieurs de sterkste middenklasser van het moment nog meer kracht meegeven.

Dat vingen wij op bij de introductie van de Mercedes E 63 AMG. De C 63 AMG heeft standaard een 6,2-liter V8 met 457 pk onder de kap, maar de ingenieurs willen een versie brengen met het vermogen van de E 63 AMG.

Tot nu toe lukte dat niet, omdat het in- en uitlaatsysteem van die sterkere motor niet past op de C 63 AMG.

De ingenieurs zijn nu druk bezig om het in- en uitlaatsysteem passend te maken en in combinatie met een ander motormanagement betekent dat een vermogen dat in de buurt komt van de 525 pk van de E 63 AMG.

Black Series

De ingenieurs wilden niet op verdere details ingaan, maar wel weet Mercedes-Benz te melden dat de sterkere C 63 AMG niet het Black Series-label meekrijgt. Dat is namelijk voorbehouden aan de tweedeurs modellen.

Eerder kregen de SLK 55 AMG, de CLK 63 AMG en de SL 65 AMG wél die Black Series-behandeling. Bij de Black Series-modellen grijpt de begrenzer later in en bovendien onderscheidt de auto’s zich met een nog wat dikkere bodykit.

De AMG-technici denken de oppepper voor de C 63 AMG binnen drie maanden voltooid te hebben. Of dat betekent dat de 457 pk-versie dan direct verleden tijd is, is nu nog niet bekend.