AMSTERDAM - Peugeot vernieuwt de 207-reeks en daar hoort ook een groene versie bij de 99g, zoals de auto heet, komt aan het einde van het jaar. De typeaanduiding verwijst naar de CO2-uitstoot per kilometer.

De eco-versie van de nieuwe Peugeot 207-serie is een diesel die 99 gram CO2 per kilometer uitstoot. En dat is pech hebben want in Nederland ligt de grens voor diesels voor veertien procent bijtelling op 95 gram per kilometer.

De 207 99g valt dus precies buiten de boot. De Nederlandse importeur laat zich daardoor niet van de wijs brengen en brengt de auto, waarover dus twintig procent bijtelling moet worden betaald, aan het einde van het jaar op de markt.

De 99g is voorzien van een 1,6-liter HDI met roetfilter en een vermogen van 90 pk. Bij een CO2-uitstoot van 99 gram hoort een gemiddeld verbruik van 3,8 liter op 100 km ofwel 1:26,3. Het gereduceerde verbruik is bereikt door opnieuw geprogrammeerde motorsoftware en de eindoverbrenging van de vijfbak is langer geworden.

Asfalt

De Cw-waarde van de eco-207 is gereduceerd door de auto een halve centimeter dichter bij het asfalt te leggen en een extra aerodynamische voorbumper te monteren met effficiëntere luchtinlaten. Ook de onderzijde van de auto is gladder gemaakt en er zijn speciale wieldoppen. Verder is de tweekleurige achterspoiler een truc om de windgeleiding beter te laten verlopen.

Tot slot staat de 99g op speciale 15 inch Michelin wielen die zorgen voor een lage rolweerstand.

De auto is herkenbaar aan de 99g-badges op de carrosserie. De auto wordt pas getoond op de Autosalon van Genève in het voorjaar van 2010.