AMSTERDAM - De Nordschleife is normaliter het werkgebied van de ingenieurs van de grote merken, maar af en toe rijden er ook auto’s van de kleinere fabrikanten rond. Onze spionagefotograaf betrapte een testauto van Gumpert in de ‘Groene Hel’.

Deze gele schicht combineert elementen van de al bekende Sport met die van de Speed. De achterspoiler is gewoon afkomstig van de Sport, terwijl bijvoorbeeld de luchtinlaat op het dak nieuw is.

De kopers kunnen traditioneel kiezen uit verschillende vermogensversies van de Apollo. Het feest start bij 650 pk, de ‘middenversie’ heeft een vermogen van 700 pk en de absolute topper heeft de beschikking over maar liefst 800 pk. De kracht komt van een 4,2-liter V8 uit de rekken van Audi, die hulp krijgt van twee turbo’s.

De Gumpert Apollo Speed maakte z’n debuut op de Autosalon van Genève. Door het ontbreken van een achterspoiler is de topsnelheid van die auto hoger, volgens Gumpert rond de 360 kilometer per uur. De keerzijde van de medaille is minder downforce dan de Sport met z’n kolossale taartschep achterop.

De Apollo is het geesteskind van Roland Gumpert. De Duitser heeft in de jaren zeventig en tachtig bij de motorsportafdeling van Audi gewerkt en vandaar dat hij bij de ontwikkeling van de Apollo hulp van het merk uit Ingolstadt heeft gekregen.