Op het jaarlijkse Mini-feest Mini United presenteerde het sympathieke Engelse merk de Camden- en Mayfair-versies van de verschillende Coopers. Beide speciale uitvoeringen komen naar Nederland en nu weten we ook wat de meerprijzen zijn.

Allereerst de Camden, die onder meer het Chili-pakket meekrijgt. De Camden biedt White Silver, Midnight Black of Horizon Blue metalliclak. De buitenspiegelkappen hebben two-tone lak. Zwart/witte Union Jack-logo’s bij de richtingaanwijzers maken het feest compleet. In het interieur monteert Mini Fluid Silver panelen en witlederen bekleding met ‘Camden’ emblemen. Het zwart/witte thema wordt ook in de rest van het interieur doorgevoerd. De meerprijs voor de Cooper en Cooper D is 6.260 euro, een Cooper S Camden kost 5.020 euro meer dan de gewone versie.

Dan de Mini Mayfair, die ook van de verworvenheden van de Chili profiteert. Deze versie staat op wit, 17-inch lichtmetaal dat de naam Infinity Stream mee heeft gekregen. Er zijn meerdere lakcombinaties beschikbaar, Hot Chocolate of Midnight Black in combinatie met een wit dak of een zwart dak in combinatie met Pepper White lak.

In het interieur vinden we stoelen met lederen bekleding in Toffee-kleur. Verder zijn er panelen met pianolak, vloermatten met witte biezen en een Chrome Line-afwerking. Voor de Cooper en de Cooper D bedraagt de meerprijs 6.790 euro. Wie het pakket op de Cooper S wil hebben, moet 5.615 euro extra achterlaten bij de Mini-dealer. Beide speciale Mini’s staan vanaf september bij de dealers.