Opel heeft voor de Insignia inmiddels de onvermijdelijke zuinige versie in het gamma, de Ecoflex. De hatchback en de sedan die nu in de showrooms staan, krijgen binnenkort gezelschap van een Sports Tourer.

De Opel Insignia ecoFLEX Sports Tourer wordt geleverd met een handgeschakelde 6-versnellingsbak met langere eindoverbrengingsverhouding, diverse aerodynamische aanpassingen en speciaal ontwikkelde Michelin-banden met lage rolweerstand in de maat 225/55 R17.

De Insignia Sports Tourer profiteert als Ecoflex van dezelfde 2,0-liter CDTI als z’n hatch- en sedanbroertjes. Het vermogen bedraagt 160 pk en het maximumkoppel ligt op 380 Nm. Deze motor helpt de Sports Tourer aan een topsnelheid van 215 kilometer per uur, 3 km/h meer dan de niet-Ecoflex versie bereikt. De sprint naar 100 kilometer per uur kost 9,9 seconden.

De verbruikscijfers zijn iets minder gunstig dan die van de andere twee Ecoflex’en. Het gemiddeld verbruik van de Sports Tourer is 5,3 liter per 100 kilometer, 0,1 liter per 100 kilometer meer dan de andere twee versies. De CO2-uitstoot is 139 gram per kilometer, 3 g/km meer dan de hatchback en de sedan. De prijs van de Ecoflex Sports Tourer is nog niet bekend.