Het Goodwood Festival of Speed is een jaarlijks feest vol bijzondere sportwagens. Jaguar kan zo’n thuiswedstrijd natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en komt met een speciale XKR naar de vermaarde heuvel.

Bij de ontwikkeling van de limoengroene XKR hoefde Jaguar geen rekening te houden met de regels waaraan een straatauto moet voldoen. Vandaar dat de ingenieurs de 5,0-liter V8 met supercharger flink kietelen en ook nog een nieuw (lees: luider) uitlaatsysteem onder de auto hangen. De speciale XKR staat op 21-inch lichtmetaal en ligt bovendien dichter bij het asfalt dan de straatversie. Het blijft bij deze uitspatting, productieplannen voor een heftiger XKR zijn er niet.

Verder neemt Jaguar de XFR mee die op de zoutvlakten bij Bonneville een snelheid van 362 kilometer per uur behaalde. Andere klappers zijn de Long Nose D-Type, de C-Type die Jaguar de eerste overwinning op Le Mans bracht, en het enige exemplaar van de XJ13-raceauto. Het Goodwood Festival of Speed vindt plaats van 3 tot en met 5 juli.