BMW bouwt het gamma van de 7-serie langzaam uit met nieuwe versies en pakketten. Zo komt er een M-pakket beschikbaar en brengt het Beierse merk bij de introductie van modeljaar 2010 voor het eerst vierwielaandrijving naar de Zeven.

De belangrijkste noviteit is het M-sportpakket. Het bestaat uit een aerodynamicapakket en extra chroomaccenten. Ook is er de nieuwe lakkleur Carbon Black Metallic. Speciaal 19-inch lichtmetaal behoort tot de standaarduitrusting, een diameter van 20 inch is een optie. Tenslotte is ook Dynamic Drive een onderdeel van het M-pakket voor de 7-serie.

De 750i krijgt de primeur van de xDrive. Zowel op de korte als op de lange versie komt de vierwielaandrijving beschikbaar. De auto heeft als vanouds een V8 met TwinPower Turbo technologie aan boord, goed voor een vermogen van 407 pk. Het systeem bewerkstelligt een neutraler weggedrag en meer grip.

Vorige week presenteerde BMW ook nieuwe motoren voor de 7-serie. De belangrijkste nieuweling is de beresterke 740d, die 306 pk en 600 Nm mobiliseert. De 3,0-liter turbomotor heeft nu één turbo, maar het vermogen (306 pk) en het koppel (400 Nm) komen nu iets eerder beschikbaar.