AMSTERDAM - Op 11 juni heeft Ian Lucas, de Engelse minister van economische zaken, het definitieve accountantsrapport ontvangen over het faillissement van MG Rover. Daar is vier jaar op gewacht en het rapport heeft 16 miljoen pond gekost.

MG Rover is al failliet sinds 2005. Het accountantskantoor dat de zaak afwikkelt heeft de tijd genomen om het definitieve rapport op te maken over het verdwijnen van het Engelse merk.

Pas op 11 juni heeft de Minister van Economische zaken het document in ontvangst genomen. De totale rekening die de boekhouders hebben ingediend bedraagt 15.922.838 pond.

Daaronder zijn hotelrekeningen ter waarde van 100.000 pond en werd 30.000 pond aan maaltijden in rekening gebracht. Het rapport heeft geleid tot opgetrokken wenkbrauwen bij de conservatieve partij.

Koningen

“Dit is enorm frustrerend voor de 6.000 mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt. De onderzoekers hebben in de tussentijd als koningen geleefd op kosten van de belastingbetaler,” aldus een woordvoerder in een Engelse krant.

Minister Lucas verdedigt de zaak door te zeggen dat het onderzoek bijzonder complex was, maar hij belooft dat in de toekomst maatregelen worden genomen om de kosten bij dit soort zaken in de hand te houden.