Subaru heeft de Forester eens goed onder de loep genomen en verfijningen doorgevoerd aan het onderstel het de uitrusting.

De Subaru Forester is voor het nieuwe modeljaar licht gewijzigd. Bij het onderstel is gewerkt aan de stijfheid en de dempingskracht, zodat het rijcomfort er op vooruit is gegaan. Op het dashboard is voortaan meer informatie te vinden over het brandstofverbruik en het aanbod aan carrosseriekleuren is gewijzigd.

De Comfort-variant heet voortaan X Comfort en de duurdere versies heten XS. Bij de simpelste 2,0-liter zijn de stalen wielen vervangen door 16 inch lichtmetalen wielen en de XS-versies staan voortaan op 17 inch lichtmetaal. Die laatste hebben ook een lederen stuurwiel, versnellingspook, elektrische inklapbare buitenspiegels en een gemakkelijker neer te klappen achterbank. De Executive-variant heeft bovendien een geïntegreerd navigatiesysteem met achteruitrijcamera en een Bluetooth-systeem.

De Forester is door de veranderingen licht in prijs verhoogd. De prijzen beginnen bij 32.995 euro en lopen door tot 45.695 euro voor de diesel XS Executive. De vanafprijs van de diesel blijft met 35.995 euro bij het oude.