Goh, dat werd tijd! Na een enorme stroom teasers en een concept-car is BMW de controle op de informatie van de X1 kwijtgeraakt. Hier brengen wij u een eerste fotoshow van de productieversie van BMW's nieuwe cross-over!

De definitieve specificaties van de X1 heeft de fabrikant zelf nog niet vrijgegeven, maar dankzij de importeur kunnen we toch een goed beeld schetsen van wat er vanaf oktober zoal in de showroom komt te staan.

Begin september staat de auto op de IAA in Frankfurt. In oktober volgt de Nederlandse dealerintroductie. Bij de introductie zijn er drie versies beschikbaar: de sDrive 20d, de xDrive 23d, en de xDrive 28i. BMW Nederland wilde niet de vermogens van deze motoren bevestigen, maar als we naar de andere BMW’s kijken, kunnen we de specificaties goed invullen.

De sDrive20d heeft een 2,0-liter turbodiesel onder de kap, goed voor 177 pk en 350 Nm. Deze versie is ook beschikbaar met xDrive-vierwielaandrijving. De xDrive23d heeft een diesel met twee turbo’s onder de kap, die 204 pk en 400 Nm mobiliseert. De xDrive28i krijgt volgens de internet-tam-tam een topsnelheid van 230 kilometer per uur en sprint in 6,7 seconden naar 100 kilometer per uur.

De importeur bevestigt dat niet lang na de dealerintroductie de sDrive18i en de sDrive20i volgen, beiden met achterwielaandrijving. De sDrive18i heeft een 2,0-liter viercilinder onder de kap met 143 pk en 190 Nm. De sDrive18d lijkt te profiteren van een 2,0-liter turbodiesel met 143 pk en 300 Nm.

BMW ziet de X1 zelf als een auto die opereert tussen de 3-serie Touring en de X3. Dus voor mensen die een ‘ruigere’ versie van de 3-serie willen met hogere instap of de rijders die een cross-over willen die compacter en sportiever is dan een X3. Mede daarom is de X1 als eerste X-model leverbaar met de sDrive-achterwielaandrijving.