Citroën gaat zes exemplaren bouwen van de GT tegen een astronomische prijs. De auto werd aanvankelijk getoond als concept car en rijdt alleen digitaal rond.

Citroën ontwikkelde de GTby Citroën voor het computerspel Gran Turismo 5. Van de computerauto werd ook een 1:1 model gebouwd, dat op verschillende shows te zien is geweest en zelfs op evenementen heeft rondgereden.

Volgens Citroën wordt er nog onderzocht of het plan om zes exemplaren te bouwen levensvatbaar is. De auto zou 1,5 miljoen euro moeten kosten. Aan het einde van het jaar zou een beslissing vallen. De Engelse pers weet echter al te melden dat de nieuwe PSA-baas Vincent Besson zijn goedkeuring heeft gegeven.

Interieur

De meeste details van de concept car gaan het redden op het productiemodel. Dat betekent dat de auto wordt opgetrokken uit koolstofvezel en ook het excentrieke interieur, inclusief het koperkleurige dashboard gaan in productie.

Er is nog niet bepaald welke motor er gebruikt gaat worden voor Citroëns supersportwagen. Besson heeft het eerder gehad over een Ford of GM V8 motor, die wordt gekoppeld aan een versnellingsbak met schakelflippers. Naar verwachting is het productiemodel te zien op de komende autobeurs in Frankfurt.