VW-baas Rupert Stadler denkt niet dat de rol van de grote SUV binnenkort is uitgespeeld. Ook voorziet hij een grote toekomst voor elektrische auto’s.

In een interview met de Duitse krant Hamburger Abendblatt met Audi-baas Rupert Stadler komt de Audi A4 Avant Duo ter sprake, een prototype met hybridetechniek die tien jaar geleden verscheen. Volgens Stadler was Audi daarmee zijn tijd vooruit.

“De kosten voor zo’n auto zijn enorm en de besparing die er wordt gehaald is te gering. We werken wel nog steeds aan hybride-aandrijving omdat het in de toekomst dient als basis voor volledig elektrische auto’s. Voordat we zo ver zijn, moeten we echter nog veel energie in dit onderwerp steken.”

Imago

In het interview blijkt verder dat Stadler niet denkt dat de grote SUV binnenkort uitsterft. Ook hun imago als benzineslurper vindt hij onterecht. “Een Q7 heeft drie zitrijen. Als hij zeven personen vervoert, wordt de CO2-uitstoot per persoon flink minder.”

Ook claimt hij dat hij de zeven zitplaatsen regelmaat vol benut. “Ik heb drie kinderen. Als die vrienden meenemen gaan we met z’n zevenen op weg naar het voetbal. Bovendien heeft een SUV een hoge zitpositie wat een enorm gevoel van vrijheid geeft. Door de discussie over het klimaat, gaat dit type auto echt niet verdwijnen.