AMSTERDAM - Hyundai is flink bezig met de compacte i-reeks, maar er staat veel meer op stapel. Wij kunnen u hier al vertellen wat precies.

Heel af en toe lukt het ons om een kijkje te nemen in de officiële productplanning van de grote autofabrikanten.

Die zitten er immers meestal niet op de wachten dat de concurrentie inzage krijgt in wat er de komende jaren op de wegen verschijnt.

In het geval van Hyundai kunnen we u nu toch gedetailleerd melden wat er tot eind 2011 aan zit te komen.

Downsizemotor

In het eerste halfjaar van 2010 kunnen we de Hyundai ix35 verwachten. Wie tijdens de Autosalon van Genève op de Ix-onic Concept heeft gelet, heeft al een behoorlijk goed idee hoe deze Tiguan-concurrent eruit komt te zien.

De iX35 is 4,41 meter lang, 1,82 meter breed en 1,65 meter hoog. Volgens het Koreaanse merk wordt de iX35 met een CO2-uitstoot van 149 gram per kilometer de zuinigste compacte SUV.

Dit is mede te danken aan de introductie van een nieuwe 1,6-liter turbomotor met een vermogen van 140 pk. Deze vindt -inclusief de Blue-technologie-ook z'n weg naar andere modellen uit het gamma.

Twee mpv's

De tweede helft van volgend jaar staat bij Hyundai in het teken van de mpv. De eerste van de twee heeft de werktitel i20 mpv en is een rechtstreekse concurrent voor de Opel Meriva. De auto is 4,10 meter lang, 1,77 meter breed en 1,60 meter hoog.

Een woordvoerder belooft ons een hoge zitpositie en veel ruimte op de eerste zitrij. We kunnen u helaas nog niet tonen hoe deze auto eruit komt te zien.

We kunnen echter al wél een officiële afbeelding laten zien van de tweede auto die eind 2010 komt, de i30 mpv.

Deze heeft standaard vijf zitplaatsen, maar ook zeven zetels is een optie. De auto is 4,48 meter lang, 1,80 meter breed en 1,61 meter hoog en is een rechtstreekse concurrent voor de Opel Zafira en de Renault Grand Scénic.

I40: 2011

In 2011 opent Hyundai de aanval op het D-segment (Insignia, Passat) met de i40, die trekken heeft van de Genus Concept. Eerst komt de nieuweling als stationwagon en later dat jaar ook als sedan.

Dat is een bewuste keuze: de stationwagon blijkt in dit segment op onze markt belangrijker te zijn dan de sedan. Met de nieuwe, zuinige motoren en betere materialen hoopt Hyundai voet aan de grond te krijgen in dit felbevochten segment.

Veloster

Het leukste nieuws is toch wel dat ook de Veloster in productie gaat. Deze maakte eerder z’n debuut als concept-car en is volgens Hyundai een stijlvolle coupé met de functionaliteit van een hatchback.

Geinig detail: aan de linkerkant heeft de Veloster één portier, rechts zijn het er twee. De auto krijgt de 140 pk sterke 1,6-liter turbomotor onder de kap. Later krijgt dit blok nog gezelschap van een grote broer met een cilinderinhoud van 2,0 liter en een vermogen van 172 pk.