Ook al komt de nieuwe Porsche Cayman pas in 2012, de techniek van de nieuwe coupé heeft er al heel wat kilometers opzitten. Gisteren betrapte onze spionagefotograaf opnieuw een mule waaronder de nieuwe Cayman schuilgaat.

Als je goed naar de foto´s kijkt, zie je dat de auto een grotere spoorbreedte heeft dan een normale Cayman. Onder deze mule van het huidige model schuilt dan ook al techniek van het nieuwe model dat in 2012 komt.

De fotograaf meldt overigens dat de Porsche-mule bepaald niet klinkt als een zescilinder boxer, dus wellicht test Zuffenhausen hier al de versie met de 2.0 TFSI-motor. Die krachtbron komt eraan, in de strijd tegen de CO2-uitstoot lijken alle middelen geoorloofd.

Na de komst van een diesel voor de Cayenne lijkt de volgende stap een viercilinder turbomotor voor de nieuwe Boxster en Cayman. Die Boxster komt overigens al eind 2011, de Cayman beleeft een jaar later zijn debuut.

Liefhebbers hoeven zich geen zorgen te maken, natuurlijk komen er ook weer zescilinder boxermotoren in actie. Die weet Porsche dankzij directe inspuiting steeds zuiniger te krijgen, en ook de PDK transmissie met dubbele koppeling draagt een steentje daaraan bij.