AMSTERDAM - Een week nadat Chrysler onder de vleugels van de Fiat Group is gekropen, komt het nieuws dat er aan het einde van de maand zeven fabrieken heropend worden.

Bij Chrysler is het faillissement al aardig afgewikkeld. Vorige week heeft de samenwerking met de Fiat Group handen en voeten gekregen. Eerder deze week was er al het nieuws dat de Viper-productie als eerste was hervat. Voor het einde van de maand heropenen nog eens zeven fabrieken.

Op de nominatie staan de fabriek in Sterling Heights, Michigan waar de Dodge Avenger en Chrysler Sebring worden gebouwd. Dan is er de Warren Truck Assembly Plant in Warren, Michigan. Daar komen de Dodge Ram en Dakota vandaan. De fabriek in Fenton Missouri produceert eveneens de Dodge Ram en heropent eveneens.

Canada

In Canada wordt het werk hervat in de Brampton Assembly Plant waar de Chrysler 300C en de Dodges Charger en Challenger worden gebouwd. In de Windsor Assembly Plant worden binnenkort weer Chrysler Town & Coutrys en Dodges Grand Caravan gebouwd. Dit is eveneens de vestiging waar voor Europa de Voyager wordt gebouwd.

Tot slot rollen er straks weer Dodges Journey en Chryslers PT Cruiser uit de fabriek in Toluca, Mexico. Aanvankelijk was het plan om deze zomer te stoppen met de productie van de PT Cruiser, maar het uit 1999 stammende model mag nog een jaartje extra doorgaan. De productie van de cabrio is inmiddels stopgezet.