AMSTERDAM - De onthulling komt steeds dichterbij, dus het is geen wonder dat de Audi-testrijders de R8 Spyder weer eens naar buiten hebben gereden om een paar rondjes met de auto te rijden. Onze spionagefotograaf lag in de struiken en liet de camera klikken.

De auto op de foto’s is de R8 V10 Spyder. Deze heeft een 5,2-liter V10 aan boord, goed voor 525 pk. De auto is te herkennen aan de twee ovale uitlaatpijpen. De R8 Spyder komt ook met de 420 pk sterke V8 op de markt.

Net zoals de andere open Audi’s heeft deze R8 een stoffen kap. Een oplossing die niet alleen sierlijk is, want deze keuze beperkt ook het leeggewicht van de R8 Spyder. Het merk uit Ingolstadt komt definitief niet met een diesel-R8. Audi onthult de R8 Spyder in september op de IAA in Frankfurt. Eind dit jaar komt de auto op de markt. Op de IAA staat ook de A5 Sportback.

De A1 en de RS5 komen pas later; het grote publiek kan pas op de Autosalon van Genève kennismaken met deze twee auto’s. De A1 is de nieuwe compacte Audi, die het platform van de Polo en de Ibiza als basis krijgt. De RS5 is de nieuwe topversie van de A5-reeks met een 450 pk sterke V8 onder de kap.