Saab staat op het punt om te worden verkocht. Vandaag heeft zich volgens de Financial Times een nieuwe speler gemeld. Daarmee is het aantal kandidaten gestegen tot drie.

Na het afhaken van Fiat daalde het aantal geïnteresseerden in Saab gisteren tot twee kandidaten. Vandaag gaat de soap rond de overname weer verder. Volgens de Britse krant Financial Times heeft zich een groep investeerders onder de naam Merbanco gemeld als geïnteresseerden. Ze zijn afkomstig uit de Amerikaanse staat Wyoming.

Ook Koenigsegg, de sportautofabrikant uit Ängelholm waar vorig jaar achttien auto’s werden gebouwd, heeft nog steeds belangstelling voor Saab. De tweede geïnteresseerde is de Amerikaasne Renco Group, dat het bekendst werd als de eigenaar van AM General, het bedrijf dat de militaire Humvee’s bouwt.

De investering die de nieuwe eigenaren doen, worden gebruikt om de productielijn van de nieuwe 9-5 op te zetten. General Motors verkoopt Saab voor honderd procent óf houdt zelf een aandeel van tien procent. Trollhättan wordt vervolgens op contractbasis door GM van onderdelen voorzien.

Saab mag nog tot 20 augustus reorganiseren. Inmiddels is het aantal werknemers met zevenhonderd verminderd tot 3.400 mensen. Saab heeft vorig jaar slechts 98.000 auto’s verkocht; in topjaar 2006 waren dat er 133.000.