Dacia presenteert een hoog-op-de-poten-versie van de Sandero. Deze Stepway is vanaf juli te bestellen en komt vanaf september in de showroom.

‘Gemaakt voor het avontuur’ noemt Dacia de Sandero Stepway. Wat nemen de Roemenen daar allemaal voor mee? Er zijn beschermplaten aan de voor- en achterzijde, zijskirts, dakrails en een verchroomde uitlaatpijp. De bodemvrijheid is met twee centimeter verhoogd zodat het avontuur van een Stepway-rijder beperkt blijft tot het nemen van een trambaan of het gemakkelijk laten instappen van iemand die slecht ter been is. Ook stoer zijn de tweekleurige bumpers, donkere koplampbehuizing, 16 inch wielen en chroomkleurige buitenspiegels.

De Stepway is gebaseerd op het Ambiance-uitrustingsniveau en is leverbaar in Gris Platine, Gris Comète en Rouge de Feu en kan alleen beschikken over de 90 pk sterke 1,6-liter bezinemotor.

Vanaf juli is de auto te bestellen voor een bedrag van 11.495 euro. In september staan de eerste exemplaren in de showroom.  De Dacia Sandero Stepway is direct afgeleid van de Renault Sandero Stepway die in Zuid-Amerika wordt verkocht. De Sandero wordt dan ook in de Braziliaanse Curitiba-fabriek gebouwd.