Land Rover brengt twee in het oog springende actiemodellen op de markt van de aloude Defender. Daarvan komen twintig exemplaren naar Nederland.

We kunnen niet anders dan met respect spreken over de Land Rover Defender, die al meeloopt sinds 1948.

Om de opa onder de auto’s op de been te houden, heeft Land Rover de Defender een kuurtje gegeven. Dat resulteert in de Fire & Ice actiemodellen. Ze zijn geïnspireerd op de ‘meest uitdagende landschappen op aarde’.

Het meest in het oog springende detail van de actiemodellen zij de kleuren.

De Fire-variant is uitgevoerd in Vesuvius Orange en de Ice-versie is Alaska White. Beide zijn in combinatie met Santorini Black. De kleuren keren ook terug op de middenconsole en de stiksels in het interieur.

Diemand turned

Verder hebben de speciale Defenders vijfspaaks ‘diamond turned’ wielen. De koplampen zijn uniek voor deze versies en verder met de Defender op zijn ouwe dag nog geloven aan LED-achterlichten met heldere glazen.

Zwarte treeplanken zijn standaard en dat geldt ook voor een glazen kanteldak, een trekhaak en een beschermstang voor de stuurinrichting. In het interieur is de bekleding een combinatie van leder en alcantara en in de hoofdsteunen is het Land Rover-logo gestanst. De Fire & Ice-versies zijn verder voorzien van ABS, airco, verwarmbare voorstoelen en een verwarmbare vooruit.

Deze Defenders zijn te koop als 90 en 110; die laatste is altijd een zevenzitter. De prijzen beginnen bij 68.400 voor de geelkentekenversie en de grijs kentekenvariant is te koop vanaf 37.065 euro. Van de Fire & Ice worden in totaal 850 stuks gebouwd; twintig daarvan komen naar Nederland.