We hebben het al eerder in ons magazine en op de website dat BMW de volgende 1-serie ook als een soort Sportback brengt. Inmiddels kunnen we u ook wat meer van het ruimere binnenste laten zien.

We zien een kofferruimte waar de bezitters van de huidige 1-serie alleen maar van kunnen dromen. Ook kon onze spionagefotograaf voor het eerst foto’s van het dashboard maken, maar helaas had de testrijder, voor hij ging bellen, het interieur vrijwel volledig bedekt met lappen stof.

De Sportback wordt niet de enige carrosserievariant van de nieuwe generatie 1-serie. Uiteraard komt er ook een driedeursversie, maar er zit nog meer in de pijplijn. BMW denkt na over een Shooting Brake en het is vrijwel zeker dat de M-divisie een Supersport-variant werkt, vol met lichtgewicht technologie.

BMW werkt aan een nieuw palet met compacte motoren. Het gamma start met een 1,3-liter turbomotor met 136 pk en ook een versie met 177 pk zit in de pijplijn. Daarboven komt een eveneens nieuwe turbomotor met minimaal 217 pk. De topmotorisering wordt andermaal de 3,0-liter zes-in-lijn twinturbomotor. Waarschijnlijk komt dit blok ook in de Supersport te liggen en daar levert de zescilinder minimaal 325 pk.

De driedeurs 1-serie en de Sportback verschijnen in 2011 in de showrooms. Op de speciale carrosserievarianten moeten we minimaal tot 2012 wachten.