AMSTERDAM - Fiat-baas Marchionne heeft afgelopen weekeinde bevestigd dat zijn merk niet meer meedoet met de overname van Saab.

Sergio Marchionne is niet meer geïnteresseerd in Saab. Een overname door Fiat had voor de Italianen alleen zin als Saab meekwam na een deal met Opel. Dat meldt het Zweedse Dagens Industri. Marchionne denkt dat Saab niet in staat is om op zichzelf te overleven.

Marchionne heeft ook de plannen om te gaan samenwerken met Peugeot of Renault afgezwakt. Ook zijn de besprekingen met General Motors over een mogelijke overname van de activiteiten in Zuid-Amerika stopgezet.

Bij Saab zijn nu nog twee kandidaten in de markt voor overname. De eerste is de eveneens Zweedse supercarbouwer Koenigsegg en ook de Amerikaanse investeringsmaatschappij Renco Group is nog in de race. Binnen enkele weken wordt een uitslag verwacht.

Saab is dringend op zoek naar een bedrijf dat een miljard wil investeren in het merk. In de praktijk komt dat dus neer op een overname. Dat is nodig om het merk op korte termijn overeind te houden.