Tien jaar na de komst van de Lamborghini Murciélago is het tijd voor een nieuw model. In 2012 verschijnt het vlaggenschip.

Lamborghini presenteerde in 2002 de Murciélago, die de opvolger was van de Diablo. Tien jaar na de komst van die auto wil Lambo de opvolger klaar hebben. In de Duitse pers doen al verschillende details over de super-Lambo de ronde.

Zoals beloofd, wordt het nieuwe model lichtgewicht. Het stalen chassis wordt ingeruild voor een space frame. Die techniek ligt, met Audi als moederbedrijf, natuurlijk voor het grijpen. De carrosserie wordt opgetrokken uit koolstofvezel en aluminium; dat ook besparing oplevert ten opzichte van het staal dat bij de Murciélago wordt gebruikt.

Het uiterlijk van het nieuwe model wordt niet radicaal anders. De hoekige lijnvoering wordt doorontwikkeld, zoals we dat ook al bij de Reventón hebben gezien. De overhang aan de voorzijde wordt korter, terwijl de wielbasis het zelfde blijft. De motor blijft een twaalfcilinder wordt opnieuw in het midden van de auto geplaatst. Hij krijgt een inhoud van 6,5-liter en en vermogen van rond de 675 pk. De vierwielaandrijving is eveneens een blijvertje.