AMSTERDAM - Gooding & Company veilt in augustus op Pebble Beach deze Bugatti 57C Coupe uit 1936, die ooit aan Ettore Bugatti zelf toebehoorde.

Deze Bugatti 57C Coupe uit 1936 was ooit de privé-auto van Ettore Bugatti, de oprichter van het merk. De auto is destijds geschonken als verjaardagscadeau voor ‘Le Patron’. De auto is door de fabriek in Molsheim goed beschermd tijdens de oorlogsjaren.

Na de dood van Ettore Bugatti is de auto telkens in onderhoud geweest bij de werkplaats in Molsheim. Daar heeft hij geprofiteerd van alle moderniseringen en aanpassingen die er voor deze auto zijn geweest.

Het interieur is speciaal aangekleed en de auto heeft een unieke motor-versnellingsbakcombinatie. Verder zijn er nog enkele andere technische details waardoor dit exemplaar verschilt van alle andere Type 57’s. Naar wordt aangenomen is het eveneens unieke koetswerk een van de laatste ontwerpen van Jean Bugatti voordat die overleed.

Aan het einde van de jaren ’50 is de auto door Bugatti van de hand gedaan. Sindsdien heeft de auto met chassisnummer 57335 slechts een paar voorzichtige eigenaren gehad. Daardoor is het een van de meest originele exemplaren die nog bestaan van dit type.

De recente eigenaren hebben de connectie met Ettore Bugatti behouden en de auto maar zelden gebruikt. De auto is nooit gerestaureerd en volgens het veilinghuis ‘ademt het interieur de aanwezigheid van Ettore Bugatti’.